Reflexzóna-talpmasszázs

A REFLEXOLÓGIA FOGALMA

 

Talp

 

A reflexológia empirikus módszer. Az egészséget megtartó életerők tudatos, célirányos serkentése ujjnyomással, a korporális reflexterületeken - az időfaktor figyelembevételével - meghatározott zónára, fájdalomküszöb alatti nyomáserősséggel. Ez a technika kortól függetlenül mind prevenció, rehabilitáció és orvosi kezelések kiegészítéseként egyaránt hatékony.

A szervezet öngyógyító folyamatait indítja be. Kiegyensúlyozza az energia viszonyait, oldja a stresszt, a feszültségállapotot, optimalizálja a vérellátást, az idegrendszert, javítja a homeosztázis megvalósulását, a salakanyagok kiürítését. Támogatja a test, a lélek, a szellem harmóniáját.

A REFLEXOLÓGIA GYÖKEREI

A reflexológia a legrégebbi kezelési módok egyike.Megközelítőleg 5000 éves múltra tekint vissza. Történelmi múltja sajnos kevés írott anyaggal rendelkezik .

Elemei felismerhetők Egyiptomban, Kínában, Indiában, Mezopotámiában, az ősi maya, azték és inka civilizációban is.

Az első hiteles adat az egyiptomi Óbirodalomból származik, Kr.e. 2330-ból. Saqqarában Ankhamor orvos mastabájában ( kőböl épült sírépítmény ) látható egy falfestmény, mely a láb és a kézmasszázs fogásait ábrázolja. A szöveg szabad fordítása :

" Ne okozz nekem fájdalmat. Azon leszek, hogy jó közérzetet teremtsek és kiérdemeljem elismerésedet."

ankhamor masszazs

Érdekes az a több mint 2000 éves, egy ókori történész által írt jelentés, mely arról számol be, hogy Marcus Antonius az esti mulatságok alkalmával rendszeresen megmasszírozta Kleopátra talpait. Még korábbi, több mint 3000 éves az a dokumentum, amely II. Ramszesz katonáinak csata előtti, a fáradtság elleni, kiadós talpmasszázsáról szól.

A fejlett maya, azték és inka civilizáció orvosai jártasak voltak az orvostudományban.Nagy szerepet tulajdonítottak a kéz- és lábmasszázsnak. Diagnosztizálásra és komplex kezelésekre alkalmazták a reflexzóna terápiát. Kiemelkedő régészeti bizonyíték a kéz és a láb masszírozásának a copáni oltáron található rejtjeles ábrázolása.

Kontinensünkön jóval később, csak ebben a században kezdtek tudomást venni erről a réges-régi, keleti gyógymódról. 1913-ban Dr. William Fitzgerald ismerte fel, hogy a test bizonyos részeire való nyomásnak kedvező hatásai lehetnek. Elméletét kifejlesztve tíz, körülbelül egyenlő nagyságú, a lábujjakban és a tenyerek ujjaiban végződő részre osztotta a testet. Azt állította, hogy az egyes zónákon belül minden összefügg mindennel, és minden hat egymásra.


Az 1930-as években Eunice Ingham terapeauta tovább fejlesztette és finomította a zónák elméletét, gyakorlatilag azzá, amit ma reflexológiának hívunk. Felfedezte, hogy a talpra gyakorolt bármilyen nyomás reakciót vált ki a test valamely más részében, például, hogy a nagylábujj dörzsölése a fejben érezhető kellemes nyomást vált ki, és a talp egészének kezelése az egész testre gyakorol nyugtató, gyógyító hatást.

Európában igazán népszerűvé a reflexológiát egy német masszőrnő, Hanne Marguart tette, aki  E. Inghamtól tanulta a masszázst és saját tapasztalataival egészítette ki.

talp reflexzona pontok masszazsoazis 17kerulet

 

A REFLEXOLÓGIA ÉLETTANI HATÁSAI

Idegrendszeri hatás

A mikroterületek reflexpontjai tulajdonképpen az adott szervhez tartozó idegvégződések, melyek a vegetatív idegrendszert érintve a belső szervek, izmok, mirigyek áthangolásához teremtik meg a kapcsolatot.

Fájdalomcsillapító hatás

A reflexmasszázs alkalmával a szervezetünk saját fájdalomcsillapító anyagait serkentjük működésre. Ez az endorfin 5-10-szer erősebb hatású, mint a morfium. A kezelés alkalmával elérhetjük, hogy az agy fokozottabban termeljen endorfint.

Keringésrendszert befolyásoló hatás

A mikroterületek kezelésével fenntartható az erek rugalmassága, valamint a sejtek jobb oxigén- és tápanyagellátása, továbbá a salakanyagok elszállítása és a vérkeringés is serkentődik.

Immunrendszert befolyásoló hatás

A nyirokrendszerünk felelős az immunrendszer megfelelő működéséért, gyakran a nyirokkeringés nem megfelelő, a nyirok pang, így koncentráltabban tartalmazza a méreganyagokat. Reflexológiai kezeléssel a nyirokkeringést felpezsdíthetjük, a mérgek kiválasztását serkenthetjük.

Hormonrendszeri hatás

A hormonok felelősek az idegrendszer mellett a szervezet összehangolt, megfelelő működéséért, szabályozásáért. Nagyban befolyásolják a hangulatunkat. Reflexológiával a belső elválasztású mirigyek munkáját alulműködés esetén serkenthetjük, illetve túlműködés esetén csökkenthetjük.

Stressz ellenes hatás

Ellazítja a szervezetet, így csökkenti az idegeskedést, nyugtalanságot. A lelki kiegyensúlyozottságot, harmóniát segíti megteremteni.Testünket behálózó fascia rendkívül rugalmas és elasztikus eleme a kötőszövetnek. Átöleli, becsomagolja a szerveket, formát képez, védelmet biztosít, tartást ad, idegek, erek, nyirokutak számára pályákat biztosít, vagyis jól adaptálódó hálózatot hoz létre testünkben. Fasciahálózat biztosítja, hogy a kívánt fizikai teljesítményt meg tudjuk valósítani.

TALPMASSZÁZS ÁRAINK    


Nyomtatás   E-mail

Masszázs ajándék ötletek egész évre

Masszázs ajándékutalvány születésnapra

Masszázs ajándékutalvány Születésnapra

Masszázs ajándékutalvány karácsonyra

Masszázs ajándékutalvány Karácsonyra

Masszázs ajándékutalvány házassági évfordulóra

Masszázs ajándékutalvány Házassági évfordulóra

Masszázs ajándékutalvány Valentin napra
Masszázs ajándékutalvány Valentin napra

Image
— Cím
1172 Budapest
Delelő u. 6.,
— Kapcsolat
+36 70 511 11 90