120-140 év helyett miért csak 60-70?

Kicsit hosszú de annál érdekesebb-érdemesebb elolvasni!

Az emberi élet genetikailag 120 – 140 évre van beprogramozva a szervezetében!

„Minden természetes halállal elhunyt ember vagy állat az elégtelen táplálkozás miatt hal meg, vagyis tápanyag hiánya miatt!”

Dr. Joel Wallach

Doktor Wallach rendkívül népszerű Amerikában. 1991-ben Nobel-díjra is jelölték.

Amit ebben a cikkben olvasnak, teljességgel felforgatja az egészségről és a modern orvostudományról alkotott összes eddigi nézetet, ezáltal gyökeres változást okozhat az Ön és szerettei sorsában.

Nagyon örvendek, hogy találkozhattam Önökkel.

Gyerekkoromat egy farmon töltöttem, St. Louis megye nyugati részén. Az 50-es években vágómarhát kezdtünk el tartani. Ha valaki is ért Önök közül a szarvasmarhatartáshoz, akkor tudja, hogy egyetlen módon lehet a mezőgazdaságban nyereségre szert tenni – ha a takarmányt is Önök termelik meg, saját kukoricát, szójababot és szénát termesztenek, egy csomó vitamin és ásványi anyagok hozzáadásával. Ily módon termeltük ki a takarmányt mi is a marháinknak.
6 hónap múlva ezeket a marhákat már hajthattuk a piacra, eladásra, kiválogatva előtte a legjobb állományt magunknak.
A legérdekesebb az, hogy miközben ennyi mindent megtettünk a marhákért, képzeljék el, mi semmiféle ásványi anyagot, vitamint nem szedtünk, annak ellenére, hogy fiatalok voltunk, 100 évig akartunk élni mindenféle betegség és baj nélkül!

Ezen sokat gondolkodtam, és megkérdeztem az apámat. „ Papa, miért nem teszed meg nekünk is azt, amit a szarvasmarháidnak ?” – Akkor az apám egy bölcsességet mondott nekem : „Ugyan már, halgass el, fiam, örülj, hogy friss termékeket eszel a farmon, remélem, érted, amit mondok?”
Persze, hogy többet nem idegesítettem a kérdéseimmel, mert nem akartam ebéd és vacsora nélkül maradni.
Ezekután mezőgazdasági iskolába kerültem, ahol tudományos fokozatot is szereztem, az állatartás, mezőgazdasági kultúrál és talajtan területén szakember lettem.
Később 2 évre Afrikába utaztam. Ott sikerült megvalósítani a gyerekkori álmomat, Maur Parkissal dolgozhattam együtt, sokan emlékezhetnek a könyvére. Ez egy híres ember volt.
2 év múlva táviratban meghívtak, hogy dolgozzam a Saint Louis-i Állatkertben. A Nemzeti Egészségvédelmi Főiskola az Állatkertnek 7 millió USD összegü hitelt nyújtott, kellett nekik egy állatorvos, aki az állatok boncolását végezné, a természetes halállal kimúlt állatokét.
Elvállaltam, odautaztam és persze nemcsak azokat a állatokat kellett felboncolnom, amelyek nálunk hullottak el, hanem más állatkertek állatait is, Brookwalds, Chicago, New-York, Los Angeles állatkertjeiből is. Kötelességem volt nemcsak a természetes halállal kimúlt állatok felboncolása, de az is, hogy a környezeti ártalmakra szuperérzékeny állatokat felkutassam és megfigyeljem, ugyanis a 60-as évek elején senkinek sem volt fogalma arról, hogy mi is az a környezeti ártalom, környezeti katasztrófa. Miközben az emberek és állatok halálának okát kutattam, 17500 boncolás után az alábbi következtetést vontam le:

„Minden természetes halállal elhunyt ember vagy állat az elégtelen táplálkozás miatt hal meg, vagyis tápanyag hiánya miatt!”

A vegyi és biokémiai elemzések kimutatták, dokumentálható pontossággal, hogy a természetes halál a hiányos táplálkozás eredménye, ez pedig megdöbbentett, annyira, hogy eszembe jutottak a teheneink.

75 tudományos cikket és munkát írtam, 8 tankönyvet más szerzőkkel együtt, egy könyvet pedig önállóan. 140 USD-ért árusították orvostanhallgatóknak, 1700 újságban és folyóiratban jelentek meg cikkeim, részt vettem tv adásokban is, mindenhol felléptem.
Akkoriban, a 60-as években azonban az élelmezésről szóló munkáim keveseket izgattak. Mit is tehettem? Vissza kellett térnem a tanuláshoz, orvosként dolgoztam, felhasználhattam a táplálékról szerzett információkat, amelyeket az állatorvosi iskolában szereztem.
És bármennyire is rendkívüli, de összejött! 15 évig dolgoztam Torkmundban, Arizonában, ahol rendes orvosi gyakorlatot folytattam. Ma pedig szeretném megosztani a tudásomat és következtetéseimet, amelyeket ez alatt a 10 -12 év alatt szereztem. Ha csak a 10%-át átveszik az itt hallottaknak, már akkor is rengeteg rossz dolgot megelőzhetnek ezzel, szenvedést, rengeteg pénzt megtakaríthatnak, és meghosszabbíthatják az életüket.

Önök nem érhetik ezt el, vagyis nem juthatnak plusz évekhez, genetikai lehetőségeikhez, ha nem tesznek ezért semmit sem.

Most pedig szeretném a legfontosabb dolgot elmondani.

Az emberi élet genetikailag 120 – 140 évre van beprogramozva a szervezetében!

Jelenleg csak 5 olyan nép van, melynek képviselői 120-140 évig élnek a Keleten, Tibetben, és Nyugat- Kínában.
Ezekről az emberekről még 1964-ben James Hilton írt, az „Elveszett Horizont” c. könyvében.
A legöregebb ember közöttük, a meglévő adatok szerint, bár itt lehetnek túlzások is, doktor Li volt Kínából, aki a császári kínai kormánytól kapott egy különleges bizoyítványt arról, hogy ő valóban 150 éves, és 1677-ben született. Amikor betöltötte a 200. életévét, megkapta a második bizonyítványát. A dokumentumok arról tanúskodnak, hogy 256 éves korában halt meg. Lehet, hogy csak 200 éves volt, nem pedig 256 éves.

Kelet-Pakisztánban él egy népcsoport, akiket bogázoknak hívtak. Ezeket az embereket úgyszintén hosszú életükről ismerik. A volt Szovjetunióban a grúzok, akik savanyított tejtermékeket esznek, 120 évig elélnek.
Az örmények, abházok, azerbajdzsánok jó állapotban élnek 120-140 évig.
1973-ban, a National Geographic januári számában külön cikk foglal-kozott a 100 éves, avagy ennél idősebb emberekkel. Ezekhez az anyagokhoz nagyszerű illusztrációk készültek, erről híres ez az újság. Ezekből a fotókból 3 különösképpen emlékezetembe vésődött.

Az egyik ilyen fotón egy 136 éves öregasszony ült, egy karosszékben és kubai szivart szívott, vodkát ivott egy esti összejövetelen. Nagyszerűen szórakozott, nem nyomta az ágyat az idősek otthonában, amely számára havi 2000 USD jelentett volna.
136 évesen élvezte az életet.
A másik felvételen házaspárok ünnepelték 100. és 115. évfordulójukat.
A harmadik fotón egy férfi volt, teaszüret idején Örményországban, közben hallgatta a hordozható rádióját.

A feljegyzések szerint, a születési dátuma, keresztelés időpontja, a gyerekek elbeszélése alapján 167 éves volt, és akkoriban a Föld legöregebb embere volt. A nyugati féltekén a Farkasbanda indiánok híresek hosszú életükről, valamint Equador, az Andok-hegység, Délkelet-Peru lakói, a Titicaca Tó és Macchu Piccu indiánjai.
Például a Titicaca tó indiánjainak legöregebb tagjai 120 évesek.


A Guiness – könyvbe is bekerült Margaret Pich, az amerikai Virginia államból, ő 115 évesen halt meg, mint a legöregebb amerikai nő, hiányos táplálkozás eredményeképp. Illetve, elesett, és a szövődmények hatásaiba halt meg. Ki mondja meg, hogy mi okozta a halálát?
Igen, csontritkulásban halt meg, kálciumhiány miatt. Nem volt szívelégtelensége, rák vagy cukorbetegsége, de az esés után három héttel elhunyt, ugyanis nem volt elég kálcium a szervezetében! Még az is érdekes, hogy halála előtt, a leánya elbeszélése szerint, Margaret Pitch igényelte az édességet. Ezt a betegséget Pike betegségnek hívjuk, később még szó lesz róla.

Ha Ön túlságosan sok csokoládét vagy édességet kíván, akkor szüksége van a szervezetének vanádiumra és krómra.
Egy harmadik világbeli országban, Nigériában, A Baue törzs vezetője 126 évesen halt meg. A temetésen az egyik felesége dicsekedett, hogy mikor férje 126 évesen meghalt, minden foga még sajátja volt, ez pedig annak a jele, hogy más szervei is megfelelő módon funkcionáltak.
Egy szír férfi 133 évesen hunyt el, 1993 júliusában. A Guiness-könybe nem azért került bele, mert 133 éves volt, hiszen sokan elérik ezt a kort, hanem mert 80 évesen 4 alkalommal nősült és 80 év után még 9 gyermeke volt !

Ha kiszámolják, hogy minden gyermekre 9 hónap + 1 év szoptatás jut, egy év volt a gyermekek szülése között, akkor világossá válhat Önök számára, hogy eme hős – szuperapa még 100 év után is képes volt gyereket nemzeni!
Emiatt került be a Guiness-könyvbe!

Úgyhogy fel a fejjel, fiúk, nincs még minden veszve!

Egy kis tudomány

1993 novemberében Arizona államban érdekes kísérletet folytattak le.
3 házaspár teljes elszigeteltségben élt 3 évig, csak egészséges ételt ettek, melyet maguk termeltek, csak tisztított levegőt lélegeztek be, és tiszta vizet ittak.

Mikor letelt a 3 év, a Kaliforniai Egyetem orvos-gerontológusai megvizsgálták őket Los Angelesben.
Minden adatot, vérképet és más életfontosságú informácót betápláltak a Los Angeles Egyetem számítógépébe, amely olyan számítást végzett, mely szerint ilyen életviszonyok között 165 évig fognak elélni.
Ez megintcsak azt bizonyítja, hogy 120-140 évig élni teljesen lehetséges.
Az amerikaiak átlag 75,5 évig élnek, egy egyetemi doktor vagy orvos 58 évig él.
Ha szeretne az élettől plusz 20 évet nyerni, ne menjen el orvosnak! Van 2 alapvető dolog, amelyet meg kell tennie, hogy a hosszúéletűek táborába tartozzon.

Ha tényleg 100-140 évig akar élni, akkor emlékezzen:
Először is kerülje a veszélyeket, ne lépjen aknára, vagyis ezzel azt akarom mondani, hogy kerülje az értelmetlen veszélyes helyzeteket.

Persze, ha Ön orosz rulettet játszik, (pisztollyal játszik, egy töltény van a tárban, és homloka felé elsüti), iszik, cigarettázik, csúcsforgalom idején szeret hirtelen az autósztráda közepére kifutni, hátha elüti egy kocsi, akkor nagy valószinűséggel nem éri meg a 120 évet. Mindez érdekesen hangzik, azonban évente emberek ezrei haláloznak el évente amiatt, mert hasonló hülyeségekkel szórakoztatják magukat. Szeretném, ha elgondolkoznának ezen: ahol lehet, védekezzenek, ne sodorják veszélybe magukat.
Más szavakkal, ha van lehetőség arra, hogy megelőzzenek egy betegséget, különösképpen egy gyógyíthatatlan betegséget, akkor ezt meg kell tenniük.
Másodszor: Önnek azt kell tennie, ami hasznot hajt.
90 féle táplálékkiegészítőre, 60 ásványi anyagra, 16 vitaminra, 12 alap-aminosavra és proteintartalmú sejtre és 3 alapvető zsírsavra van szüksége.
Összesen 90 táplálék kiegészítőre van szüksége, másképpen Önnél betegségek fejlődnek ki ezek hiányában.
Manapság erről írnak az újságok, beszélnek a rádióban, televízióban, mindenki előtt ez ismert dolog, ugyanis mindenkinek fontos az egészség, a hosszú élet, a táplálékkiegészítők, az orvosok állandóan erről beszélnek. De nem azért, mert az orvosi hivatástudat ezt írja elő nekik, nem az orvosok kérik az újságírókat, hogy írjanak erről, hanem az ilyen információ elősegíti az újságok jobb terjesztését.
A kedvenc újságcikkem a „Time” 1992.04.06.-i számában jelent meg, és ha nem olvasták, úgy javaslom, szerezzék meg, olvassák el bármely iskolai, avagy közkönyvtárban. Csináljanak róla néhány fénymásolatot, ragasszák az ajtóra, a fürdőszobaajtóra, a hűtőszekrényre.
Ez egy átfogó cikk, mely azt állítja, hogy a vitaminok képesek leküzdeni a rákot, a szív-és érrendszeri betegségeket és az öregedési folyamatokat. Ennek a cikknek a 6 tanulságos oldalán csak egy negatív gondolat van, amelyet egy orvos mond, akinek a cikk szerzője feltette a kérdést:
„ Mi a véleménye a vitaminokról, ásványi anyagokról , mint étkezésünk táplálékkiegészítőiről?”
Erre válaszolta az orvos: „A vitaminok fogyasztása haszontalan dolog” – tarja Victor Hubbin, a Mautsinay New-Yorki orvosi iskola orvosprofesszora. „ Az összes vitamin, mint kiegészítő anyag, csak a vizeletünket drágítják”.
Fordítsuk le ezt a frázist a hétköznapi ember nyelvére, kiderül, hogy „dollárokat vizelünk”- ha vitaminokat és ásványi anyagokat veszünk be, vagyis felesleges rájuk pénzt költeni.

Ezt állítja a doktor.

Ha pedig ezt ki is adták, van benne valami. Viszont, miután 17500 boncolást végeztem 14500 állaton és 3000 emberen, és miután mindig egészséges szerettem volna maradni, gyerekeket akartam, sőt unokákat és dédunokákat, ezért szerintem ha nem költenek magukra, a vitaminokra és ásványi anyagokra pénzt, akkor az orvosok anyagi jóllétébe fektetik pénzüket.
Én úgy tartom, hogy rajtunk gazdagodnak meg az orvosok!
1796 és a második világháború között az Egyesült Államok kormánya 8,5 millió USD-t költött az egészségügyre, az egészségügyi kutatásokra. Jelenleg 1,2 milliárd USD megy el évente erre, és ez még kevés, ugyanis mindenki szeretné, hogy az orvosi ellátás térítésmentes legyen!
Hozzátenném még, hogy ha a mezőgazdaságban, állattartásban is az emberekre alkalmazott orvosi hozzáállást alkalmazzuk, akkor ½ kg fasírt 275 USD-ba fog kerülni. Viszont ha a mezőgazdaságban alkalmazott módszerrel élnek, akkor egy öttagú család egészségügyi biztosítása 10 USD lesz egy hónapban. Önöké a választás joga!
Hiszem, hogy a társadalombiztosítás és állami támogatás az orvosok anyagi jóllétét segíti elő, ők pedig tartoznak nekünk valamivel. Legalább adjanak információt a legújabb orvosi kutatásokról!
Önök közül, akik most itt ülnek, kapott – e valaki is valami hasonló információt az orvosától? Ugye, hogy nem? Érdekes... Nekem viszont rengeteg információm van, amelyeket Önöknek átadhattak volna. Ezeket szeretném megosztani Önökkel.

Első információ Gyomorfekély: hallott –e valaki Önök közül, hogy a gyomorfekély oka a stressz? Már 50 évvel ezelőtt mi, állatorvosok tudtuk, hogy a disznók gyomorfekélyét baktériumfertőzés okozza. A disznókon drága gyomorműtétet nem hajthattunk végre, azért, mert akkor az Önök disznóhúsa 0,5 kg-ért 275 USD lenne!
Megtudtuk, hogy van olyan ásványi anyag, a bizmar, amellyel megakadályozhatnánk és meggyógyíthatnánk a disznók fekélyét, minden sebészeti beavatkozás nélkül. Meg is tettük, és disznókként kb. 5 USD-t költöttünk rá. A bizmar, más ásványi anyagok és tetraciklin segítségével gyógyítottunk.
Az egészségügyi kutatóintézetek csak 1994 februárjában tették közzé, hogy a gyomorfekélyt baktérium okozza, nem pedig a stressz, és gyógyítható. Az orvoskutatók pedig mint szokták volt mondani: „ biztató eredményeket produkált, ami reményre ad okot”...most pedig az egészségügyi intézetek a „gyógyítás” szót használták, utalások nélkül. Konstatálták: „ A gyomorfekélyt a bizmar és tetraciklin ásványi anyagok segítségével meggyógyították!”

Akik ismerik a bizmart, azok tudják, hogy elég bemenni bármelyik vegyeskereskedésbe vagy patikába, ahol 2 USD –ért árusítják ezt a rózsaszínű anyagot. A neve peptobizma.
Tehát, elég napi 1 nagykanál belőle – és meggyógyul a fekélyük. Megint csak Önöké a választás joga, lehet 5 USD-ért gyógyulni, de mehetnek a kés alá.
Másodszor, melyik a második leggyakoribb betegség az amerikaiak körében?

Igen, egy szörnyű betegségről van szó, melynek neve rák.

1993 szeptemberében a Bostoni orvostudományi főiskola Onkológiai Intézetében a rákos betegek megfigyelése alapján új rákellenes diétát dolgoztak ki. A kutatások Kínában folytak, azon egyszerü oknál fogva, hogy a kínai Hinaj megyében volt a legnagyobb a rákos betegek száma.
5 éven keresztül 29000 embert figyeltek meg. Kétszeres vitamin és ásványi anyagot adtak be nekik, az amerikaiak által fogyasztott adaghoz viszonyítva, tehát ha pld. a C vitamin napi adagja 60 mg volt, 120mg-ot kaptak.
Alain Paul, aki 2 Nobel díjat is kapott, azt mondta, hogy ha C vitaminnal akarja a rákot megelőzni, 10000 mg-ot kell naponta bevennie belle.

És itt az eredmény, amellyel az orvosok elkeseredetten vitatkoznak, egyébként azóta ezek az orvosok már elhagyták az árnyékvilágunkat (béke poraikra!) Alain Paul pedig él és virul! Jelenleg 94 éves, napi 14 órát dolgozik. A hét 7 napját a kaliforniai ranch-én tölti, előadásokat tart a California Egyetemen, San Francisco-ban.

Önöknek kell eldönteniük, hogy az ellenkező orvosokkal, avagy Paul doktorral fognak –e egyetérteni. Tehát, semmi baj nem származik abból, ha kétszeres vitaminadagot vesz be, kétszeres cink, riboflavin, szelén adagot. Egy anyagcsoport különösképpen hasznos Önöknek, ez 3 alkotórészből áll:- E vitamin, béta-karotin, szelénium nyomelem. Ezt a három összetevőt kétszeres mennyiségben kell fogyasztani, és csak ha 0,5 %-ban hasznos, már sokat nyertek vele.
Az E vitamint, béta-karotint, szelénium nyomelemet 5 éven keresztül szedő páciensek csoportjában, a halálesetek mindenfajta betegségnél 9%-al csökkentek, vagyis minden 100 betegtől 10 beteg, aki halálra volt ítélve, túlélte a betegségeit, a rákosok közül pedig, akik halálos betegek voltak, és ezt a három összetevőt szedték, 100 közül 13 túlélte. A Hinai tartományban a rákos betegek többsége gyomor és a tápcsatorna rákjában szenvedett, közülük 21% meggyógyult, azaz 100 emberből 21!
Az Ön orvosának ezt az információt is meg kellett volna osztania Önnel!
Ha már nem akart felelősséget vállani érte, de legalább átadhatta volna az információt, hogy Ön választhasson.

Emiatt tartom nevetségesnek, ahogyan az orvosok a páciensekhez viszonyulnak, ez is mégegyszer bizonyítja a közömbösségüket.

A következő betegség a csontritkulás. 1993 szeptemberétől kezdve Harvard és Boston orvosi iskolájában tyúkproteinnel kezelték azokat a betegeket, akiknek csontritkulás eredményeképp megdagadtak az ízületeik. Olyan betegeket választottak, akiknek a gyógyszeres kezelés nem hozott javulást. Ezek a betegek aszpirin – injekciót kaptak, mezotrixid, prednizolon, cortison gyógyszereket, különböző fiziko-terápiára jártak. Utolsó megoldásként az izületeket sebészeti úton kellett vona kicserélni. Erre mondtam én.
„ Ezek az emberek már annyit szenvedtek, ha még 90 napot hajlandóak kibírni, elvégeznénk egy kísérletet. 29 jelentkező maradt közülük. Ez a 29 ember, akiken már nem tudott segíteni az orvostudomány, akiknek az állapota nem javult, a következő gyógyításon mentek keresztül: minden reggel ittak 1 kiskanál zúzott tyúkcsont porcot narancsszörpben feloldva.

10 nap múlva a Harvardi egészségügyi iskola megfigyelése alapján az összes fájó gyulladás, fájdalomérzet eltűnt, 30 nap múlva már némely dolgot megengedhettek maguknak, 3 hónap múlva pedig az ízületi funkciók teljesen helyreálltak.

Most pedig szeretném megnevettetni Önöket.

A vicces dolog az, hogy a Harvardi egészségügyi iskola orvosa, aki a kúrát vezette, a tyúk porcot kinevezte orvosságnak, ugyanis ha valami segít a gyógyításban, az már orvosság, amit fel lehet írni receptre. Látjuk, ahogy lázasan számolgatja az agyában: „300 USD kapszulák, 25 betegre számolva, az annyi, mint,...”
De ha mindez nehézkes, akkor menjenek el a patikába, és vegyenek noxigelont, ezt az anyagot a nők jól ismerik. A haj és köröm erősítésére szedik. Az alapját a marhacsont porcaiból nyerik, és jó erősítő szer az emberi porcra és csontra is. Marhaporcból és kötőszövetből áll, és ha 0,5 kiskanállal vesz be belőle naponta, narancsszörppel, 100 font / uncia átszámítással, kolloid ásványi anyagokkal, akkor következő alkalommal, amikor előadást fogok tartani - Önök felrohannak hozzám a színpadra, örömükben össze-vissza fognak csókolni, ha még egyáltalán eszükbe fog jutni a csontritkulás.

Hallottak-e valaha is az Alzheimer-kórról?

Ma már mindenki tudja, mi ez, de kisgyermek koromban még csak nem is hallottak róla. Ma pedig az egyik legelterjedtebb betegség, minden második ember ebben szenved 70 év felett. Ijesztő adatok! Hogyan lehet meghatározni és meggyógyítani a betegeket Alzheimer-kórból? Képzeljék el, mekkora vesztesége lenne a farmereknek, ha a koca elfeledkezne arról, hogy miért is ment az etetőhöz.
Ezért már 50 évvel ezelőtt elkezdték az állatorvosok tanulmányozni, hogy hogyan lehet megelőzni és gyógyítani az Alzheimer-kórt? Nagy E-vitamin adagokkal kezdték gyógyítani.
1992 -ben kellett volna kapnia Önnek orvosától egy értesítést, hogy a tekintélyes San Diego tudományos kutatóintézete a Californiai Egyetemnek 1992-ben nyilatkozott arról, hogy az E-vitamin lassítja az Alzheimer-kórral kapcsolatos emlékezetvesztést. Ebben bizony lemaradtak az állatorvosoktól, kb. 50 évvel.

Ezért is javasoljuk, hogy járjanak inkább állatorvoshoz. Most pedig, azt mondják meg, hogy átéltek –e már vesekövet? Látom, hogy néhányan felemelik a kezüket- Oké!

Emlékezzenek vissza, hogy a doktora mitől tiltotta el az étkezésében? A kalciumtól. Semmiféle tejterméket, semmiféle kalciumtartalmú terméket nem fogyaszthatott! Ugyanis volt egy olyan téveszme, hogy a kalcium a vesékbe az Ön által fogyasztott élelmiszerekből kerül be.
Valójában pedig, a vesekövek a szervezet saját csontjainak a termékei. Ha kalciumhiány lép fel a szervezetben, akkor kerül vesekő a vesékbe. Ezer évvel ezelőtt is tudták, ahhoz, hogy megelőzzék a háziállatok veséjében a vesekő-képződését, több kalciumot, magnéziumot és bórt kell adniuk nekik. Azonban a bikák, bárányok, fejőstehenek olyan anatómiával rendelkeznek, hogy ha megbetegednek ebben a betegségben, akkor egyszerűen elpusztulnak. Amikor nekünk lesz vesekövünk, olyan fájdalmat érzünk, hogy már egyenesen kívánjuk a megváltó halált.

Tudjuk, hogyan kell ezt a betegséget megelőzni. Az Ön orvosának még 1993-ban értesíteni kellett volna Önt arról, hogy a kalcium csökkenti a vesekövek képződésének kockázatát. Több mint 4000 pácienst figyeltek meg, akiket 5 kategóriába soroltak. Abban a csoportban, amely a legtöbb kálciumot kapta, nem alakult ki vesekő. Emlékezzenek, amikor azt mondtam, hogy az orvosok 58 évig élnek, mi pedig, 75,5 évig. Azok a szakemberek, akik meghatározzák életmódunkat, és eltiltanak minket a sótól, koffeintől, a vajtól, helyette margarint ajánlanak, akik mindenfajta butaságtól óvnak minket, 58 évesen távoznak e világról: ugyanakkor a 120-140 éves öregek egy csésze teát egy darabka kősóval isszák, és 40 ilyen csészét fogyasztanak naponta, vajjal főznek olívaolaj helyett és 120 évig élnek. Kinek hisznek ezekután, annak, aki 58 évig él, vagy annak, aki 120 évig? Önök döntsenek.

Ennek ellenére van néhány doktor, akit rendkívül tisztelek. Ezek egyike Stuart Cartred, 38 éves, háziorvosként dolgozik. Szakterülete az aneurizma, az a betegség, amikor a gyenge ér feldagad, mivel a szövetek elvesztették rugalmasságukat.

1957-ben megtudtuk, hogy az aneurizma oka a szervezet rézhiánya. Akkoriban egy olyan projekten dolgoztunk, hogy 200 ezer pulykát kellett megfigyelnünk. Különleges táplálékot kaptak, 90 –féle anyagot adagoltunk hozzá. Az első 13 hét alatt 25 ezer pulyka döglött meg, kiderült, hogy aneurizmus eredményeképpen döglöttek meg. Kétszeresére emelve a tápanyagnak a réztartalmát, 500 ezer pulykát sikerült felnevelni, és egyiknek sem lett aneurizmája.
Ezt a kísérletet lefolytatták az egereken, macskákon, kutyákon, teheneken, disznókon, és még jó ég tudja, milyen állatokon. És arra a következtetésre jutottunk, hogy a rézhiány a betegség oka.

Korai őszülés – ez az első ismérve a rézhiánynak.
A bőr ráncosodni kezd, felbomlik a bőr rugalmassága, a szem karikás lesz, az arc ráncosodni kezd, és a kinézete egyfonnyadt szilvára fog emlékeztetni. Másik betegség az erek tágulása - a varicosis, ez a szövetek rugalmasságának megbomlása eredményeképpen jön létre, a bőr mindenütt petyhüdtté válik, a kezén, a mellén, a hasán, az arcon, erre ön elmegy a kozmetikushoz, vagy a plasztikai sebészéhez. Ennél sokkal egyszerűbb, olcsóbb és veszélytelenebb megoldás, ha kolloid ásványi anyagokat kezd el szedni.

Most pedig egy másik orvost szeretnék bemutatni Önöknek, a neve Martin Carter. 57 évesen halt meg. Orvosi végzettséget szerzett a Harvard egésszségügyi iskolában, a Yale-en orvostudományok doktora fokozatot szerezte meg. Mikor halála után felboncolták, megállapították, hogy aorta aneurizmában halt meg. Ez volt a Rockefeller Egyetem kórházi orvosának a diagnózisa. Vagyis, a halál oka rézhiány. Neki is „olcsó volt a vizelete”, nem szedett vitaminokat. Egy másik példa. Egy eléggé közismert detroiti ügyvéd, Helen Joice Walter 44 éves korában halt meg. Az egyik legelegánsabb női fittness klubba járt, minden nő álma, hogy acélos csontrendszerük legyen, kis ráfordítással. Megintcsak aneurizmában halt meg, rézhiány volt a kiváltó ok. Neki is ”olcsó vizelete” volt, vagyis nem szedett vitaminokat.

Ismerik Stuart Burkert? 5 hihetetlenül bölcs könyvet írt az egészségről, a diétáról, étkezésről, a Torai egészségügyi iskola az orvostudományok magisztere fokozatot ítélte meg neki – ö volt Boston egyik leghíresebb orvosi szaktekintélye. Könyveiben fogyókúrás diétát is ajánl. Könyvét húszéveseknek és fiatalabbaknak szánta, maga pedig 40 éves korában hunyt el.
Szeretnének úgy diétázni, ahogy ő ajánlotta? 40 éves korában cardioamephatia miatt halt meg, ennek oka a szelén hiánya volt.
Némely farmer pedig elmegy a takarmányüzletbe, szeléninjekciókat, tablettákat vesz, hogy állatait ettől a betegségtől megóvja!
Dr. Stuart Burker, ez a férfi, aki 5 könyvet írt a helyes táplálkozásról, 40 évesen szelénhiány – hiányos étkezés miatt halt meg. Neki is „olcsó volt a vizelete”. Le tudják ellenőrizni, hogy napi 10 cent ráfordítással a cardioamephatia-t legyőzhetik, ha pedig ezt nem hiszik el, akkor Önök sültbolondok. Másképp nem is lehet nevezni Önöket, ha napi 10 centet nem áldoznak életük megmentésére. Sokan valószínűleg ismerik Heyl Clarkot, aki 47 évesen Saint Louis grófság fő kardiológusa volt. És most találják ki, hogy mitől halt meg? Cardiomyopatikus rohama volt. Biztosan látták már, hogy a tehenek, melyek fejéssel sok tejet és kalciumot vesztenek, köveket, csontokat kaparnak össze, próbálják szétrágni a különböző tárgyakat, a szöget, zsindelytetőt. Ezt hívják hiánynak, a jó farmer tudja, hogy a takarmány összetételén kell változtatni, avagy a tehenek felzabálják az egész szérűt!

Az embereknél is gyakran van erre példa. A terhes nők, mint ismeretes, állandóan kívánósak. Oldalba bökik a férjüket, nyafognak: állj fel, kellene egy kis savanyú uborka fagyival!” – Ennek az az oka, hogy a növekvő magzat az ásványi anyagokat elviszi a mamától.

Hadd adjak egy tanácsot: nézzék meg kezüket és arcukat. Ha rózsaszín pöttyöket lát rajta, ez a korai szelén-hiány jele. Kezdje el a kolloid szelén szedését 6 hónapon át, minden eltűnik. Fél év alatt visszafordíthatja ezt a folyamatot. Ha kívül eltűnnek a pöttyök, akkor eltűnnek a belsö servekben is, az agyban, a szívben, a májban, vesékben. Kinek van Önök közül alacsony vércukor-tartalma?
Körülbelül 10%-nak. Valószínűleg, találkoztak túl aktív gyerekekkel, akik imádták a cukrot.

A króm és vanádium hiánya alacsony vércukor-tartalomhoz vezet.
Ha nem foglalkozunk ezzel, akkor a mindenki számára ismeretes cukorbetegség alakul ki.
Az ónhiány a szervezetben okozza a férfiak kopaszságát, és sokuknál nyilvánvaló az ólomhiány. Ha sokáig nem pótolják, süketséget okoz.
A következő a bór hiánya a szervezetben.
A nőknek ismerniük is tisztelniük kell a bórt. Elősegíti a csontban a felhasznált kálcium megőrzését, hogy megelőzze a csontritkulást. A bór segít az ösztrogén anyag kitermelésében, a férfiaknál elősegíti a tesztoszteron termelését. Ha elégtelen bórt vesznek be, akkor a hölgyek a menopauza időszakában szenvedni fognak, az összes káros mellékhatást érezni fogják. A férfiaknál pedig, ha nincs tesztoszteron a szevezetükben, rendkívül sok bajt jelent, ugyanis ez korai impotenciához vezet.

A cinkhiány első ismérve a szervezetben, amikor elveszti a szaglást és ízlelést, amikor nincs étvágya, nem ízlik a feleség főztje, vagy nem érzi az ízeket. „ Micsoda, egész nap a konyhában voltam, hogy finom ebédet készítsek, még meg sem dicsérsz engem?” . „Érdekes, bementem a konyhába, még meg sem éreztem a szagát!” –Ez bizony cinkhiány! A laboratóriumi állatokon végzett kísérletek során kiderült, hogy körülbelül 7 ásványi anyag hosszabbíthatja meg az állatok életét a kétszeresére. Emlékeznek, amikor arról meséltem, hogy 90 féle táplálékkiegészítő anyagra van szükségünk: 60 ásványi elemre, 16 féle vitaminra, 12 aminosavra, 3 aminozsírsavra.

Nagy szerencsénk van, hogy a növények képesek a nekünk szükséges aminosavakat, zsírsavakat, vitaminokat biztosítani. A növényeknek ez sikerül, Önöknek meg 15-20 féle növényi elemet kell naponta megenniük, helyes összetételben ahhoz, hogy kijöjjön ez a 90 féle elem. Elméletileg ez lehetséges, az amerikaiak többsége azonban ezt nem teszi meg. A hétköznapi amerikai úgy tartja, hogy ha megevett egy kis burgonya-chipset, akkor máris megvan a napi növényi tápanyagbevitel. Tehát hiába lehetséges elméletileg, a gyakorlatban kevesen juttatják szervezetükbe a kellő vitamin, amonisav, zsírsav-mennyiséget, a diétájuknak megfelelő összetételben. Ezért, ha fontos az életük, ahogy nekem fontos a saját életem, gyermekeim, unokáim élete, akkor Önnek magának kell gondoskodnia arról, hogy elegendő vitamint, aminosavat, zsírsavat vigyen be a szervezetébe, ha pedig megteszi, akkor garantálom, hogy 120 -140 évig fog élni.


MÁSIK TÖRTÉNET


Az ásványok.

Itt tragikus a helyzet, ugyanis a növények többé nem tartalmaznak ásványi anyagokat, nincs a talajban, ezért nincs már a növényekben sem.
Ezúton szeretnénk a USA szenátusának 2.64 számú, a Kongresszus 74. ülésszakáról szóló dokumentumot bemutatni. A dokumentum szerint a farmjain talajából teljesen eltűntek az ásványi anyagok, ezért, ha a termőföldekről gazdag termést is takarítanak be, de nincsenek a gabonákban, zöldségekben, gyümölcsökben, mogyorókban ásványi anyag. Azok, akik ezeket fogyasztják, automatikusan betegek lesznek, ásványhiányból eredően, -az egyetlen megoldás az étkezéshez táplálék-kiegészítőket kell alkalmazni. Ez van abban a dokumentumban is, amelyet az USA Kongresszusa 1936-ban írt alá.

Változott –e azóta a helyzet? Nem, jobb nem lett. Sőt, csak rosszabbodott. Ennek az az oka, hogy a farmerek nitrogénnel, foszforral ás káliummal trágyázzák a földeket. Három összetevő, amely különböző mértékben és különböző arányban van, senki sem kötelezi a farmereket arra, hogy a többi 60 ásványi anyagot is a földbe juttassák, mert, ezek nem hatnak ki a termésre. Ezért mindahányszor, ha termést takarít be, a növények, amelyek sok hektárnyi termőföldből kiszívják az ásványi anyagokat, ezzel a talajt is megfosztják az ásványi anyagoktól. Ha 3 ásványi anyagot visszajuttatunk a talajba, 60-at meg kiszívunk belőle, ez hasonlít arra a helyzetre, amikor havonta 3 USD –t tesz be a bankba a folyószámlájára, és 60 USD-t vesz fel róla.. El tudják képzelni, hogy mi lesz a számlával. Egyszerűen összeomlik.

Én is mondhatom, hogy az egészségünk a katasztrófa szélén táncol, hiszen nincsenek ásványi anyagok a talajban, ezért mindannyiunknak felelősséget kell viselnünk a saját egészségünkért, azért, hogy magunk pótoljuk ezeket az ásványi anyagokat.

Gyakran kérdezik tőlem: „ Mit tettek az emberek 1000 évvel ezelőtt, amikor még nem volt trágya, és olyan emberek között éltek, akik hosszú életűek voltak. Mit gondol az egyiptomiakról, a kínaiakról, a hindukról?” Mindezek a népek nagy folyók mellett laktak, a Nílus, a Gangesz, a kínai Sárga folyó mentén, amelyek évente egyszer megáradtak, és mindent elöntöttek maguk körül. És minden alkalommal, áradáskor, találják ki, hogy mi történt? A víz a helyi homokot, az iszapot is ezer mérföldre lehordta. Az emberek pedig hálát adtak az isteneiknek, hogy áradás volt. Mi pedig azért imádkozunk, hogy ne legyen áradás. Az áradás a talajt feljavította csapadékkal, iszappal, ásványi anyagokkal, ezzel fedig feljavította a gabona minőségét. Fülöp király, Nagy Sándor apja elvette feleségül Egyiptom királynőjét, Cleopátrát 12 éves korában. Cleopátra nem Elizabeth Taylor kinézetű volt, drága ruhákban és ékszerekben. Laposmellü, vékonydongájú lány volt, különösebb szexepil nélkül. De akkor miért vette feleségül Fülöp? Azért, mert Cleopátra birtokában voltak a legjobb gabonaföldek. Mindenki tudta, hogy az egyiptomi gabonánál nincsen jobb, a hatalmas sereg, Nagy Sándorral élén pedig elindult meghódítani a világot. Nagyszerű lisztre volt szüksége a katonáinak ahhoz, hogy 20 órákat tudjanak menetelni, 6 órát harcolni egyfolytában és hogy győzhessenek. Ha kimerült talajból származó gabonát ettek volna, még 20 percet sem bírtak volna, hanem elkezdtek volna kiabálni „ mama, félek vigyél haza!” Tudták, hogy Egyiptom a gabonakultúrák legjobb helye, az áradások kiváló ásványi anyagokkal látták el a növényeket, és az összes történelmi kultúra, amely nagy volt a művészetekben és technológiában, ezekről a helyekről származik. Nagy értelmi képességekkel is rendelkezek, azért, mert az általuk fogyasztott táplálék gazdag volt ásványi anyagokban.


Most pedig a következőt teszem. Néhány perces kitérőt teszek, ahhoz, hogy legyen arról elképzelésük, vonatkozik –e mindez az összes ásványi anyagra. Kezdjük a legelterjedtebb ásványi anyaggal, a kalciummal:- ezt mindenki ismeri.

A kalciumhiány 147- féle betegséget idézhet elő. Némely betegséget emberek nevei alapján neveztek el, például a bilszpolzit – amikor az arc egyik része eltorzul. Ez nem paralízis, hanem arcideg lemerevedése. Ennek is a szervezet kálciumhiánya az oka.
Osteoporozis - ez a betegség a halálos kimenetélt tekintve 10 helyen áll a felnőtt lakosság körében. Ez egy drága betegség. A bordacsúcs vagy a medenceborda ízület cseréjének 35000 USD az ára, ha pedig 2 bordáról van szó, isten ne adja 70000 USD. Még jó, ha ingyen megműtik, van biztosítása.

Mrs. Kitz Retfordból, Virginia államból, aki 115 évesként halt meg, mint emlékeznek, elesés utáni szövődmények miatt. Állatoknak nincsen csontritkulása, amennyire számomra ez ismeretes. Például van egy száz fős tehéncsordája, ebben az évben pedig nem született egy borjú sem, amellyel fedezhetné folyó kiadásait a takarmányra, állatorvosra, a legelő, a kerítés karbantartására. Felhívja az állatorvost, megkérdi: „ Mi történt? Nem kell e ezektől a tehenektől megszabadulnom?” Eljön az állatorvos, és közli, hogy nem a tehenekkel van baj. Majd meg vizsgálja a bikát, és kijelenti: „Világos, a bikának csontritkulása van, a rossz medencecsontja miatt nem akaródzik neki a tehenekkel együtt lenni” De hogy megelőzhessük ezt a veszélyes betegséget, a születendő tehénnek kálciumot kellett adni, napi 10 centért, és nem lehet neki sohasem csontritkulása.
A paradontozis és az ínygyulladás megelőzésére a fogorvosok és fogorvosok és fogínygyulladást gyógyítók azt javasolják, hogy minden étkezés után mossanak fogat és használjanak fogselymet. Mint állatorvos, sokszor tanulmányoztam állatok százezreit, az egereket, patkányokat, nyulakat, kutyákat, bárányokat, disznókat, lovakat, oroszlánokat, tigriseket, medvéket. Nekik nincsen fogínysorvadásuk, nem használnak fogselymet. Néha rossz a szájszaguk, viszont egészséges az ínyük. Az, hogy az állattartásban nincs fogínysorvadás, annak oka az, hogy nincs kalciumhiányuk.

Továbbá, itt van a csontkopás problémája. Ha emlékszik, már beszéltünk a tyúkporcról és zselatinról. A csontkopások 85%-át a csontok ízületi végeinek osteoporozisa okozza. Megkülönböztetnek egyszerü csontkopást, osteoartritot, lumbágót, reumatizmust, mindegyik a csontízületek osteoporozisának eredményeképpen jönnek létre.
A következő – az arteriális hipertónia. A hipertónia - más néven magas vérnyomás. Az első dolog, amit az orvos Önnek javasol, hogy csökkentse az étkezésének magas sótartalmát. Mindenki tudja ezt, mindenkinek a fejébe verték. De emlékezzünk csak a tehenekre. Az első dolog, amit a farmer a tehén takarmányához hozzátesz, ez a só.
Egyetlen farmer sem lesz gazdaságilag életképes, ha nem ad sót a marhájának. Egyszerüen halálra ijesztik majd azok a számlák, amelyeket az állatorvos állít ki. Mi pedig el kell, hogy higgyük, hogy nem kell nekünk a só, hogy aza sómennyiség, amelyet a búzakenyérrel kapunk, a salátával- elegendő.

Ebben se higgyen. Képzelje el, hogy az az orvos, amely 58 évig élt, azt mondja” ne egyen sót, ne használjon vajat” azok, pedig akik 120 évig éltek, vajat és sót ettek. Próbáljon választani!
Kiválasztottam egy kontroll-csoportot, akik 5000 főből állnak, magas vérnyomással, és kétszeresére növeltem a kálcium napi használatát, 6 hét múlva pedig leálltam vele, ugyanis a kontrolcsoport 65%-nak a vérnyomása csak a bevett kálcium mennyiségének megduplázásával állt helyre. Amikor pedig ezek a páciensek elmentek a rendelésre, az orvos azt mondta” – rendbe jött a vérnyomásuk, mit szedtek?” „ Egy kísérletben vettem részt, ahol kétszeres kálciumadagot szedtem”- mondta a páciens.

A következő probléma- hideglelés.

Este arra ébred alvás közben, hogy nem tudja megmozdítani a lábát. Mi ezen mind átmentünk. Ez a kálciumhiány jele.
Ismerjük a postmenstruációs szindrómát is, az az emócionális-fizikai állapotot, amelyet hisztériaectomia névvel illetünk. A San Diego Intézetében a Kaliforniai Egyetemnek azt ajánlották, hogy duplázzák meg a kálcium napi normáját, erre az emócionális és fizikai szimptómák 85%-a eltűnt.
Utolsó jelenség – a gerincfájdalmak. Az amerikaiak 85%-ának fáj a háta, függetlenül attól, hogy számítógépen dolgoznak, teherautókat rakodnka ki avagy autóbuszokat vezetnek. Ez egy nagy amerikai tragédia. Valójában a derékfájdalmak – a gerincoszlop osteoporosisát jelentik, függetlenül attól, hogy problémásak –e a gerinccsigolyák, avag y sem. Ha a csigolyát nincs, ami tartsa, a gerincoszlop elvékonyodik, tönkremegy, különösképpen, ha rézhiánya van.
Az utolsó, amiről beszélnünk kell, ez a cukorbetegség.


Ezt a betegséget mindenki valamiképp ismeri. Ez a harmadik leggyakoribb oka a felnőtt amerikai lakosság halálának. A cukorbetegségnek vannak szövődményei, kísérő jelenségei, ideértve a vakságot, a vesefunkciók felbomlását, a szív-és érrendszeri betegségeket különböző stádiumban. Ez az amerikaiak elsődleges halált kiváltó oka. Ha diabetikus betegségben szenved, az élete rövidebbé válik, mint azé, akinek nincs cukorbetegsége. 1957-ben megtudtuk az állatorvosoktól, hogy meg lehet előzni és gyógyítani a cukorbetegséget, ásványi anyagok segítségével. Ezeket az adatokat egy hivatalos lap közölte, amely a tudományos intézményeket képviselte, és azt állították, hogy „ a cukorbajt meg lehet előzni és meg lehet gyógyítani króm és vanádium segítségével”. Csak maga a vanádium, ahogy a Vancouveri Egyetem és a British Columbiai egészségügyi iskola állítja, képes helyettesíteni az inzulint a felnőtt cukorbetegeknél. Persze, egyből nem tudják az inzulint megszüntetni. Sok ember számára ez a folyamat4-6 hónapig tart, vagyis ez egy többfázisú folyamat, amelynek során megfelelő króm és vanádium adagot kell bevinni. Saját szememmel meggyőzödtem arról, hogy ez többszáz páciensnél beválik.


Jó lenne, ha sikerülne meggyőzni Önöket, hogy vegyék be az ásványokat maguk is, ne számítsanak arra, hogy bekerülhetnek a szervezetbe élelemmel. Ne függjenek a dobozokba, csomagokba üvegekbe csomagolt áruktól.
3 fajta ásványi anyag van, amelyekre különös figyelmet kell fordítanunk.
1 típus – fémásványok. Ezek olyan ásványok, amelyeket többségében kövezetekből nyerik. Csak 8-12%-ban tudnak felszívódni. Ha elérik a 20-40 évet Önök akkor a felszívódási arány 3-5%-ra csökken. Ha elérik a 25-40 évet, a felszívódási arányuk 3-5%-ra csökken.
Nagyon rossz, ha kalcium-lactát-ot szednek, amely egy egyszerű fémásvány. Tegyük fel, hogy ebből a kálcium-lactátból a tablettákban 1000 mg van. Sokan, akik naponta két tablettát, azaz 2000 mg-ot szednek be naponta, panaszkodnak az orvosnak, hogy „nem segített a csontkopáson, hanem még rosszabb is lett”. Erre én azt kérdem:” És milyen kalciumot szedett?” Azt válaszolják: „kálcium-lactátot”. Épp ez a hiba, hogy enek az anyagnak csak a 250 mg része fémkalcium. Ha pedig csak 10 %-a szívódik fel az anyagnak, a fennmaradó 750 mg – laktóz és tejcukor. A 10%-a a 20 mg-nak 25 mg, vagyis ha napi 2 tablettát vesz be, 2000 mg helyett 50 mg szívódik fel. Vagyis, hogy a szervezet megkapja a megfelelő kálcium-mennyiséget, 90 ilyen tablettát kellene naponta bevenni, 30 tablettát minden étkezés után. Ehhez kellene még a töbi 59-féle ásványi anyagot.
A 60 –as években a mezőgazdaságban elkezdték „Cal added” kálcium-kiegészítésü ásványokat használni.
Ezek az ásványi anyagok olyan fém-ásványok aminosavakkal, proteinekkel vagy enzimekkel, amelyek a fématomot. Az ásványok ilyen formája 40%-ban elősegíti az anygok felszívódását. Ezért is az élelmiszeripar nagyon gyorsan bevezette ezt az eljárást.


Az ásványok harmadik formáját kolloid ásványoknak hívják.
Ezeknek az ásványoknak van a legnagyobb felszívódási aránya. Éppen a felszívódás, a szervezetbe-beépülés minket leginkább érdekel.
A kolloid anyagok 98%-ban felszívódnak, ami 2,5-szer több, mint a kalcium-kiegészítésű anyagok esetében. A kolloid anyagok csak folyékony állapotban léteznek, nagyon kis részecske alakban, amelyek 7000-szer kisebbek, mint a vér vöröstestei, eritrociták. Minden ásvány negatív tötésű, a bél borítása pozitív töltésü, elektromos mező jön létre, és ezek az ásványi részecskék a bél falai körül koncentrálódnak. Mindez együttesen 98%-os felszívódást tesz lehetővé.
A növények nagyon érdekes szerepet játszanak a kolloid ásványok létrejöttében. A növények szöveteikben a fémes ásványokat átalakítják kolloid anyagokká. Ezeknek a növényeknek a bevitelével felhalmozzuk a szervezetünkben és fel is használjuk azokat.
Azonban, mivel a talajban nincsenek fémes ásványok, a növényeinknek, a termésnek nincs elegendő ásvány tartalma.
Minden 120-140 éves kort elért ember sok hasonló tulajdonsággal rendelkezik. Mindegyikük magas hegyvidéki falvakban lakik, 8000-14000 láb magasságban a tengerszint felett. Évente 2 hüvelyknél is kevesebb eső esik ezekben a falvakban, nincsenek sem nagy esők, sem havazás náluk. Rendkvül száraz teületek ezek. És mit gondolnak, hogy honnét szedik a vizet, iváshoz és öntözésre? Az olvadt hó szolgál erre. Az a víz, amely a hóból származtik, nem olyan tiszta és átlátszó, mint a gejzírek vize, ha pedig teletöltjük a poharat, és megnézzük, akkor sárgásfehér, vagy fehér-világoskék színű. 60-72 ásványi anyagot tartalmaz.
A Titicaca –tónál, (tetszik nekem ez a név) vagy Tibetben ezt jeges tejként becézik, és nem csak isszák, 8-12% abszorpciós ásványi anyagot nyerve, de ami fontosabb, a földet ezzel a vízzel öntözik, évről évre, egyik terméstől a másikig, nemzedékről nemzedékre , 2,5 – 5 ezer éve. Nincs ezek között az emberek között sem cukorbeteg, sem szív – és érrendszeri beteg, sem magas vérnyomású, csontkopások, osteoporosis, rák, légúti fertőzések, glaukoma, nincs a gyerekeknek születési rendellenességeik, nincsenek börtönök, kábítószeresek, nincsenek adók. Nincsenek orvosok, 120-140 évig élnek betegségek nélkül,.


Önök szerint fontosak ezek az anyagok?

Minden nap, amikor csak egyszer nem veszi be az ásványi anyagokat, életét néhány órával, vagy még néhány nappal is megrövidíti.

Gondoljon bele, és legyen egészséges!

Image
— Cím
1172 Budapest
Delelő u. 6.,
— Kapcsolat
+36 70 511 11 90