Csapattagok

Fábián Beáta

babás és gyermekjóga oktató

fabian beata

 

Fábián Beáta vagyok, első sorban babás jóga és gyermekjóga oktató, édesanya. Fiatal felnőttként kezdtem el gyakorolni a harcművészetet, majd 2005-ben ismerkedtem meg a jógával, mely azóta életem szerves részévé vált. A jóga kedvező hatásai már egy év gyakorlás után gyökeresen változtatott az egészségemen, az életem minőségén. Időközben elvégeztem egy Reiki tanfolyamot is.

gyermekjóga oktatói tanfolyamot 2013-ban végeztem el az ASRAM Jógaközpontban Horváthné Csiki Mariannál. Az ő szakértelme, szeretete és odaadása iránymutató számomra a gyermekekkel való foglalkozás területén.

2014-ben a babás jóga oktatói tanfolyamot végeztem el ugyanott, mely foglalkozás szelíden segíti az édesanyákat a szülés utáni regenerálódásban, a babákat a fejlődésben, valamint kettejük csodálatos kapcsolatának építését. Felismerve a korai fejlesztés fontosságát ismereteim kiegészítéséhez elvégeztem egy mozgásfejlesztő képzést is.

Gyermekjóga Oktatók Egyesülete tagjaként fontos célom a gyermekek megfelelő mozgásfejlődésének és testi, szellemi, lelki fejlődésének segítése a babás és gyermekjógán keresztül.

Életcélomnak és hivatásomnak érzem azt, hogy a gyermekek megtalálják önmagukat a világban, hogy  kiegyensúlyozott, egészséges, tudatos, melegszívű, nyitott és becsületes felnőttekké váljanak. Hiszem, hogy általuk a világ egyre jobbá válik.

mama baba joga masszazsoazis budapest

Miért jó a gyermekjóga?

GYERMEK + JÓGA = GYERMEKJÓGA

A gyermekjóga a mozgás, játék, mese által átélt örömteli élményekkel hatékonyan oldja a feszültségeket, az elfojtott érzelmeket. A gyermekjóga minden gyermek számára alkalmas mozgásforma. Bármilyen testalkatú is a gyermek, alacsony vagy magas, sovány vagy túlsúlyos, nyugodt vagy mozgékony a gyermekjógára alkalmas. Kielégíti a gyermekek természetes mozgásigényét, megtanítja, hogyan használják helyesen a testünket. A gyermekjóga játékos formában javítja a testtartást, az egyensúlyérzéket, megtanítja a helyes légzést és az ellazulást. A gyakorlatok a gyermekek korához és képességeihez igazodnak. A rendszeres gyakorlás kibontakoztatja saját képességeiket, megismerteti képességeik határait. Fejleszti a gondolkodást, a figyelmet, a memóriát, az érzékelést, észlelést és az érzelmi funkciókat is. A gyermekjóga nem sport, a foglalkozásokon nincs versenyzés, teljesítménykényszer, rangsor, vizsga. A foglalkozás célja a napi feszültségek levezetése, a mozgásigény kielégítése. Fontos szempont a fokozatosság, az empátia, pozitív gondolkodás, nem ártás, a kölcsönös szeretet és tisztelet.

A gyermekjóga foglalkozás, mint az idegrendszer érését támogató rendszer:

 • jóga ászanák varázsa
 • izommunka
 • gerincvédelem
 • érzékenyítés
 • komplex  stimulálás testi-lelki szintenű

Baba-mama Jóga

mama baba joga masszazsoazis budapestA baba - mama jóga áldásos hatása:

 1. a baba és mama közötti kapcsolat még bensőségesebbé válik, erősíti a kötődést, segíti az egymás megismerését és a kialakuló kommunikációt
 2. segíti a babák idegrendszeri és mozgásfejlődését, kedvezően befolyásolja az idegrendszer érését, a mozgásérzékelést
 3. fejleszti a baba izomtónusát, egyensúlyérzékét, és a háromdimenziós térérzékelését
 4. a gyakorlatok által a baba aktív módon megtanul játszani
 5. a baba az érintések által kellemes, nyugtató masszázsban részesül, a babamasszázs segíti a belső szervek működését is, az emésztést, enyhíti a hasfájást
 6. a babák sokkal nyugodtabbak, kiegyensúlyozottabbak lesznek
 7. elősegíti az anya szülés utáni regenerálódását, szellemi és fizikai feltöltődését
 8. segíti a szülés előtti kondíció minél visszanyerésében mind fizikai, mind mentális szinten
 9. A mély ellazulások segítenek megbirkózni a gyermeknevelés kezdeti nehézségeivel
 10. kedvezően befolyásolja a test, a lélek és a szellem harmóniáját

A baba-mama jógán a babának az egész foglalkozás játék, a mamának egy jó lehetőség arra, hogy visszaszerezze a szülés előtti kondícióját. A foglalkozás lényege, hogy az anyuka együtt mozog a babával. A gyakorlatok elősegítik az anyuka regenerálódását, segítenek abban, hogy visszanyerje szülés előtti kondícióját. A foglalkozásokat a baba igényeihez igazítjuk, így ha éppen álmos, akkor alszik, ha éhes eszik, ha kedve tartja játszik a gyakorlatok közben. A gyakorlatok fejlesztik a baba mozgás- és térérzékelését, jótékonyan hozzájárulnak, mind testi, mind pedig értelmi képességeik fejlődéséhez. A baba-mama jóga foglalkozás egyrészt a baba masszírozásából, játékos foglalkoztatásából áll, másrészt a mama testgyakorlataiból, melynek a baba is aktív résztvevője. Továbbá légző gyakorlatok, gátizomtorna, és relaxáció teszi még színesebbé az órákat. A babáknál megfigyelhető, hogy sokkal nyugodtabbak, mosolygósabbak, és nyitottabbak.

Szeretettel várunk baba-mama foglalkozásainkon! 

Image
— Cím
1172 Budapest
Delelő u. 6.,
— Kapcsolat
+36 70 511 11 90