Zöld turmix a folyékony napenergia

Írta: Tóth Emese on . Beküldve: Természetgyógyászat

A ZÖLD TURRMIXOK FORRADALMA ( 1. rész)

" Véleményem szerint a tudósok még nem kutatták fel annak a számtalan magnak,levélnek és gyümölcsnek a rejtett lehetőségeit, amelyek pedig az emberiség legteljesebb táplálékát kínálják." Mahatma Gandhi

green smoothie Guidelines for Green Smoothie Consumption for Optimal Health Benefits.

Tehát megtudtuk a " FOOD MATTERS" avagy " AMIT ESZEL AZZÁ LESZEL" c. filmből ( lásd az Érdekességek - " Kisfilmek a nagyvilágból" oldalon!), hogy mennyire fontos a nyers zöldség-gyümölcs beépítése a mindennapi táplálkozásunkba, sőt minden étkezés kb 50%-nak kellene lennie !

Persze ha a "raw vegan" v. nyers vegaságot próbálod, tudod,h tökéletesen elegendő, maximálisan egészségpárti  csak nyers zöldségen-gyümölcsön élni! De erről később bővebben és nagyon meggyőzően találsz kisfilmeket...!!!

A "rawism" avagy a nyers ételek és a búzafűlé kitalálója Dr. Ann Wigmore, Litvániából származó amerikai táplálkozási tanácsadó, többek között a hittudományok doktora. Érdemes utána olvasni, nem mindennapi jelenség volt! 84 évesen halt meg tökéletes egészségnek örvendve, egy szál őszhajszál nélkül(!), füstmérgezésben.

Ann Wigmore (1909 – 1994)


 

Victoria Boutenko ,aki családjával komoly betegségeikből nyers vegasággal gyógyult meg és azóta is csak ezt az étrendet követik, sok évnyi nyers koszt után rádöbbent,hogy nem tökéletes ez még , hiányzik belőle valami.

 Tk. Ő "csak" felelevenítette  és népszerűsítette világszerte Dr. Ann Wigmore zöld turmixját.

A könyvét - A nyers étel csodája - megtalálod a "Könyvajánló" oldalon.

A Boutenko családról www.rawfamily.com oldalon érdekes dolgokat tudhatsz meg.

 A zöld levelekben több a tápanyag, mint bármely más ételcsoportban, de az összes tápanyag a növények sejtjeiben van elraktározva.Ezek a sejtek azonban ellenálló anyagból készültek és ahhoz,hogy a sejtekben található összes értékes tápanyaghoz hozzájuthassunk, a sejtfalat át kell törni. Erre találta ki a Teremtő a rágást, csakhogy annyira elcsökevényesedett a ma élő ember fogazata ( is , többek között), hogy már képtelen az étel krémes állaguvá történő rágására, ami egy optimális 1 és 2 közötti PH-értékű gyomorsav mellett nélkülözhetetlen a tökéletes emésztés, tápanyag hasznosítás szempontjából!

Ezért Boutenko nagyon okosan úgy gondolta,hogy Vitamix turmixgépével "megrágatja" a zöldjeit. Eredmény: tömény frissesség!

És elindult hódító útjára a ZÖLD TURMIX!

Nézzük meg Sergei Boutenko ( Bictoria B. fia, aki cukorbetegségből gyógyult ki a nyers koszttal) rövid ismertetőjét a zöld turmix készítésének rejtelmeiről :).

 

A kisfil lényege:

4 alapszabály, amit érdemes betartani, hogy minél finomabb, élvezhetőbb és táplálóbb legyen a zöldturmixod!

1. Ne használj csak zöldleveleseket, gyümölcsöt és tisztított vizet!

Mik azok a zöldlevelesek? Vadon élő nagyon hasznos növények - a tudatlanok "gyomnövények"-nek nevezik - és a háztáji növények zöld levelei. Meglepően magas proteintartalommal bírnak!! Boutenko említett könyvében figyelemre méltő adatokra lelhetsz ezzel kapcsolatban.

2. Csak egyszerűen! Ne tegyünk a turmixba túl sokmindent egyszerre! Max 2 fajta zöldlevelű és gyümölcs bőven elegendő!

3. Ne akard túl gyorsan túl jól csinálni! Fontos,hogy az elején, amikor még csak az eszed tudja,hogy kell neked ez a turmix, finom , élvezhető legyen! Ezért kezdetben a zöld- és a gyümölcs aránya legyen 40-60 %. Később,amikor már a tested is kívánja a nyers ételeket és a zöldturmixot- mellékhatásként nem rossz!, sőt egyre kevésbé fogod a "szemetet"kívánni!!- emelheted a zöld arányt.

4. Váltogasd a zöldlevelűeket a turmixban! Két dolog miatt fontos ez:

     - minden zöldlevelűnek más a hatóanyagtartalma, természetesen,

     - minden zöldlevelű tartalmaz alkaloidokat- nitrogén tartalmú vegyületeket- , amelyek kis mennyiségben pozitív, nagy mennyiségben negatív hatásúak lehetnek.Ezért ha váltogatod őket nem tudnak összeadódni  negatív mennyiségig.

 

 

És még egy érdekes kisfilm a turmixról Tim VanOrden tolmácsolásában. Ő az élő példa,hogy nyers koszttal sportolni is lehet, sőt!!!!

44 évesen ( 6 éve él nyers koszton!) több maratont teljesített már! Tiszta izom és vidámság!

Róla még fogok mesélni, nagyon érdekes, meggyőző és vicces figura:)!!!