Csíráztatás egyszerűen-nagyszerűen

Írta: Tóth Gergő Attila on . Beküldve: Kisfilmek a nagyvilágból

Régóta próbálkozok csíráztatással de eddig soha nem volt tökéletes. Most találtam egy nagyon egyszerű módszert, kipróbáltam és hibátlan.

Az egyszerűség fél siker!

Tehát készíts magadnak  befőttesüveg-csíráztatót avagy hogyan csíráztatunk otthon pofonegyszerűen!

Mire lesz szükségünk?

  • egy széles befőttes üvegre,
  • szúnyoghálóra v  ami a célnak megfelel ( csal laza szövésű legyen!)
  • postásgumira ( a filmben gumi belsőből vág le egy darabot :))
  • csíráztatni való magokra ( FONTOS! : csak erre a célra bioboltokban kapható magokat csíráztass!!, a mezőgazdasági boltokban kapható "egyszerű" magok vegyszerekkel kezeltek, így nagyon veszélyesek!!!

Tapasztalat: pici magokból egy fél maroknyi bőven elegendő, mivel a többszörösére fog nőni, nagyobb magokból mint pl. lencse, egy egész maroknyi is mehet egy üvegbe.

Teendő:

  • a maroknyi lefedett magot az üvegben öblítsük át , öntsük fel és hagyjuk min. 4 órát ázni ( általában a magok csomagolásán feltüntetik az optimális áztatási időt),
  • öntsd le az áztató vizet, öblítsd át 1-2-szer és tedd oldalra "dolgozni" egy közvetlen fénytől védett szobahőmérsékletű helyre, kb 3-4 napra lesz szüksége az ehető állapot elérésére,
  • naponta 2-3-szor fontos átöblíteni a magokat!

Amikor megjelennek az első zöld levélkék tegyük át naposabb helyre de még mindig nem közvetlen napfényre.

Látod milyen egyszerű otthon csíráztatni, tápláló, olcsó és pofonegyszerű megoldás!

Próbálj ki többféle magot is : lencse, csicseriborsó,Mung bab ( ? a képen mutatja..),napraforgó mag, brokkoli,...és amit még találsz a bioboltokban...

Az elkészült csíra hűtőben tárolva 2-3 napig eláll, közben naponta öblítsd át.

Salátába, szendvicsre, zöldturmixba...a variációs lehetőség végtelen!

EGÉSZSÉGEDRE!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés